srlaten

Велика посета у Ноћи музеја

Канцеларија за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије први пут је учествовала у „Ноћи музеја“. Изузетна посећеност јубиларне десете манифестације „Ноћ музеја“ у Београду забележена је и у Летњој башти Канцеларије за дијаспору.

„Велики број посетилаца је био из дијаспоре и од њих смо добили подршку да овај простор, који смо у Ноћи музеја промовисали буде место културног контакта наших људи из иностранства и нови градски простор где ће се организовати занимљиви програми и промовисати културно стваралаштво дијаспоре“, рекао је Растко Јанковић, помоћник директора Канцеларије за дијаспору.

Наступила је Јасна Јовићевић, џез музичарка из Канаде, а у току вечери је неколико пута емитован шездесетоминутни филм о младим Србима у Њујорку, „Њујорк: шест сати раније“, аутора Драгане Кањевац, продуцента Наташе Милојевић.

У сарадњи са „Сувенири Србије“ Канцеларија је организовала радионицу технике декорисања лицидерских колача у којој су учествовали посетиоци.

У току „Ноћи музеја“ у канцеларији су били изложени текстови које је уступила Политика онлајн, са причама, утисцима, сећањима, доживљајима Срба који живе широм света.

Канцеларија за дијаспору је била под бројем 14, А зоне манифестације „Ноћ музеја“.

Check Also

У Новом Саду отворена Канцеларија за правну помоћ Србима из Федерације БиХ

У Новом Саду данас је отворена Канцеларија за правну помоћ Србима који имају имовину у …