Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Српска деца из Словеније председнику Вучићу: Хвала на гостопримству, добродошли сте у Словенију
07.01.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   ШКОЛЕ   

Српска деца из Словеније, које је данас угостио председник Србије Александар Вучић, захвалила су му на гостопримству, уручила поклон - "Портрет Републике Србије" и позвала га да их посети јер је, како кажу, увек добродошао у Словенију.

 

 

У Председништву Србије одржан је пријем за око 30-оро српске деце, у чије се име обратила Агнија Ливопољац.

 

"Поштовани председниче, велика нам је част да будемо са вама на Бадњи дан јер тако учимо са самог извора о традицији српског народа. Ми волимо да учимо српски језик, ћирилицу, историју. Зато смо редовни ђаци допунских школа у Словенији, активни чланови српске заједнице у Крању, Марибору, Љубљани...", рекла је она.

 

У име свих ученика и наставника српске школе у Словенији поклонила је председнику портрет Републике Србије и захвалила на гостопримству.

 

"Позивамо Вас да будете наши гости у Словенији. Увек сте добродошли, срећан Бадњи дан и Божић нашем народу", рекла је Ливопољац.

 

Пријему су присуствовали и директор Управе за дијаспору и Србе у региону Арно Гујон, народни посланик Сања Лакић и председник Савеза Срба из Словеније Владимир Кокановић који су деци, заједно са председником Вучићем поделио божићне пакетиће.

 

Извор: Танјуг

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj