Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Гујон: Уз помоћ дијаспоре информишемо страну јавност о догађајима на Косову и Метохији
30.05.2023   
МАТИЦА   ДИЈАСПОРА   

Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону (УСДСР) покренула је преко српске дијаспоре акцију информисања међународне јавности о недавним дешавањима на Косову и Метохији, саопштила је данас Управа.

 

"Припадници дијаспоре су амбасадори наше земље, родољуби које би требало укључити у борбу против кампање лажи у иностраним медијима која Србе с Косова и Метохије представља као провокаторе и насилнике, будући да они разумеју језик и познају менталитет земаља у којима живе", изјавио је директор Управе Арно Гујон

.

У саопштењу се наводи да ће Гујон данас имати видео-састанак са представницима српских медија који имају двојезичне портале у дијаспори, како би им проследио истиниту страну догађаја и апеловао на њих да допринесу пробијању медијске блокаде у свету. 

 

Он је нагласио да би требало да се супроставимо необјективном извештавању страних медија где су Срби представљени као агресори и да се зато шаље информација о догађајима свим организацијама са  којима Управа сарађује, а има их 1.200 у 40 земаља.

 

"Светска јавност треба да зна шта се тачно догодило на северу Космета и како је дошло до сукоба ненаоружаних Срба и припадника косовске полиције и КФОР-а. Треба да знају такође у којем терору живе Срби у претходне 24 године. Молимо их да у својим сферама утицаја помогну у спречавању дезинформација о ескалацији на Космету“, рекао је Гујон.

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj