Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Летњи кампови за децу из региона завршени посетом Влади Србије
28.08.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   ДИРЕКТОР   

Данас, 28. августа 2023.године група српских малишана из Румуније, заједно са директором Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, господином Арно Гујоном, посетила је Владу Републике Србије и обишла салу за седнице, прес салу, салоне у којима се дочекају страни званичници, као и просторију за чување поклона.

 

Овом посетом, деца су имала прилику да се упознају са детаљнијим информацијама о историјату ове важне српске институције и њеном раду.

 

„Пошто  је наше летње кампове за децу из региона финансирала Влада Републике Србије преко Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, желели смо да их окончамо баш у овој згради. Сигуран сам да ће ова посета деци остати урезана у сећање и да их је још више зближила са Србијом – њиховом матицом“ изјавио је директор УСДСР Арно Гујон.

 

Омладински летњи кампови су током јула и августа месеца, под покривитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, окупили 800 деце из Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе, БиХ и Румуније. Циљ Управе је да ова акција постане традиција како би свако српско дете рођено у региону имало прилику да борави у Србији и упозна се са Београдом.

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj