Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Председник Народне скупштине са студентима из Републике Српске
28.10.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   

Председник Народне скупштина Републике Србије др Владимир Орлић угостио је данас у Дому НС РС студенте из Републике Српске који, под покровитељством Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, бораве у Београду.

 

Пожелевши им добродошлицу, поручио је да је Република Србија Уставом дефинисана као држава српског народа и свих њених грађана, што данас, како је нагласио, није само слово на папиру. „Откад у Србији спроводимо државну политику председника Републике Александра Вучића, јединствено и на свим нивоима, суштински бринемо о свим својим грађанима и о свом српском народу где год да он живи. И резултати те политике су потпуно очигледни“, рекао је др Орлић, додајући да данас Србија подржава бројне значајне инфраструктурне пројекте у Р. Српској, заједно са њом обележава националне празнике и важне историјске датуме, а да је сарадња, кроз Савет на чијем су челу председници Србије и Српске, подигнута на највиши ниво. Нагласио је да у раду Савета учествују и две владе, уз подршку две скупштине које су, такође, недавно формирале заједничко радно тело.

 

„Урадили смо заједно много тога, и овакве промене не би биле могуће да се и сама Србија није променила“, рекао је председник Скупштине и указао на велике пројекте који су променили слику Београда и Србије, попут отварања железничке станице „Прокоп“, Београда на води, споменика Стефану Немањи, коначно завршеног Храма Светог Саве, изградње ауто-путева, клиничких центара, научних паркова, истраживачких института. „Све што смо урадили – и вама припада, да се сутра о томе и ви, млади, вредни, способни и успешни људи старате, да будете покретачка снага не само за градове и општине из којих долазите и читаву Републику Српску, него и за нашу и вашу – Републику Србију“, закључио је председник Скупштине.

 

Извор: Народна скупштина Републике Србије

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj