srlaten

Видовдански виртуелни скуп представника српске дијаспоре из САД

Представници српске дијаспоре из Сједињених Америчких Држава окупили су се на виртуелном скупу како би обележили Видовдан и Дан дијаспоре 2020.

Виртуелним скупом под називом “Видовдански самит лидера српске дијаспоре – Хоризонт 2050“, у организацији Америчко – српске асоцијације за просперитет (American Serbian Association for Prosperity  (A.S.A.P.), из Лос Анђелеса, Калифорнија, председавали су инг. Бранко Терзић, представник  америчких Срба са источне обале, члан Крунског већа и Марина Швабић, председница A.S.A.P.

У саопштењу организатора наводи се да је циљ састанка био „формирање тзв. уједињене платформе нове српске дијаспоре и свих њених организација, иницијатива и утицајних појединаца у САД“ са намером заједничког деловања у областима међусобне подршке и сарадње организација, оснаживању друштвено-политичког утицаја Срба у САД и успостављања одрживих веза са матичном државом.

На вирутелном скупу су, осим председавајући учествовали представници Српског народног савеза (Serb National Federation), Српске народне одбране у Америци (Serbian National Defence Council of America), организације Срби за Србе (Serbs for Serbs), Теслине научне фондације (Tesla Science Foundation – TSF),  Serbian American Leadership Conference (SALC),  Српски предузетници (Serbian Entrepreneurs – SE ), Српске православне цркве, као и угледни појединци из пословног света.

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …