srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Вива Вокс тамо далеко

Вива Вокс, српски хор познат по обрадама рок и поп песама без инструмената, одржао је импресиван концерт у згради Уједињених нација у Њујорку, поводом Српске нове године и у част српског председавања Генералној скупштини УН.

Извор: Facebook.com/vivavoxchoir

Београдски хор, који наступа без музичке пратње, извео је десет нумера, укључујући српске народне песме „Марш на Дрину“, „Ајде Јано“, „Тамо далеко“, али и светске хитове, какви су „Имеџин“ Џона Ленона и „Мама Миа“ групе „Аба“.

Гости на концерту били су и генерални секретар УН Бан Ки Мун и председник Генералне скупштине УН Вук Јеремић. Бан је пожелео срећну Нову годину на српском језику и рекао да је „музика универзални језик и да њена снага дотиче срца свих људи подсећајући нас на наше заједничке хумане вредности“.

Јеремић је подсетио да је седам наших светиња уписано у листу светске баштине и да је то сведочанство богате српске културе и истрајности народа који је много пута платио цену своје слободе.

„Музика нас уједињује као људска бића. Песма може да постане химна читаве генерације. Нема важније поруке коју музика може да пренесе јавном мнењу од оне да топови утихну. Из Србије Њујорку, а из Њујорка целом свету, шаљемо наш скромни дар, музику Вива Вокса – нашу и вашу“, рекао је Јеремић.

Check Also

Дани српске културе у Темишвару

Јавном трибином под називом „230 година од Темишварског сабора“ и представљањем књиге „Архијереји Темишварске епархије“, …