srlaten

„Врапчићи“ запевали са Просвјетом

Дечји хор Врапчићи из Бања Луке је на позив СПКД Просвјета у Бечу посетио вршњаке из Просвјетиног малог хора.  Мини  концерт одржан је у просторијама храма св. Саве у трећем округу, где су оба хора на велику радост деце и родитеља певала заједно, дружила се и упознавала. Манифестација је остварена уз сарадњу са Представништвом Републике Српске у Аустрији, на чијем је челу Младен Филиповић, а све у оквиру овогодишњих Дана Републике Српске у Аустрији.

pevamo zajedno

Хор Врапчићи, који је прошле године прославио двадесетогодишњицу постојања, представио је дугогодишњи руководилац хора господин Бранислав Ђаковић, свима познат као „чика Бане“.

Председник Просвјете Срђан Мијалковић пожелео је гостима добродошлицу, а затим је Просвјетин мали хор, који већ годину дана воде госпођа Вера Симић „тета Вера“, и госпођа Јелена Крстић, отпевао Оду радости на српском и немачком језику и песму Деца су украс света. То је био леп увод у опште музичко весеље деце и одраслих.

Врапчићима су дириговале госпођа Биљана Лолић и госпођа Смиљана Мамић. Из свог богатог репертоара хор је представио хит Ти и ја“ и још неколико песама са најновијег албума. Весели стихови потакли су и Просвјетин мали хор, тако да су деца из оба хора, њих преко педесет, пред одушевљеним родитељима, пријатељима и публиком заједно отпевала још неколико песама, као што су Разболе се лисица, Једног дана решио мој тата, Кад си срећан и друге.

deca

У знак захвалности што су заиста украсила свет тог лепог бечког поподнева, СПКД Просвјета и Представништво Републике Српске у Аустрији позвали су децу да наставе дружење уз заслужене палачинке и сладолед у оближњој посластичарници „Дамиани“.

Из проверених извора знамо да су деца из Врапчића и Просвјетиног малог хора одушевљена овим видом дружења, да су још више заволела музику и песму и да са радошћу ишчекују предстојеће сусрете и концерте.

Иначе, пробе Просвјетиног малог хора су сваког четвртка од 17.30 до 18.30 часова у просторијама на четвртом спрату цркве св. Саве у трећем бечком округу, а места за музички надарене клинце и клинцезе још има.

Check Also

Гујон се састао с градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон састао се с …