srlaten

Вучић са делегацијом дијаспоре

Председник Републике Србије Александар Вучић, примио је делегацију Удружења „Фонд дијаспора за матицу“ поводом 18. годишњице деловања ове културне и хуманитарне органиизације, која је данас у Београду одржала годишњу скупштину.

Председник Вучић информисан је о низу акција Удружења на ублажавању последица елементарних непогода у Србији и Републици Српској, на изградњи школа, болница, дечјих вртића и мостова, као и на афирмацији духовних вредности српског народа у иностраној јавности, наводи се у саопштењу са састанка достављеном РТС-у.

Током 18 година, српска дијаспора је, посредством овог Удружења, у разне хуманитарне и културне акције у Србији и Републици Српској уложила више од седам милиона евра.

У делегацији, коју је предводио др инж. Милоје Милићевић, председник Управног одбора Фонда, били су: др Љиљана Вернер (Немачка), Живадин Јовановић, Михајло Милићевић (Канада), проф. др Миливоје Павловић, Душан Васиљевић (Јужноафричка Република), Гојко Слијепчевић (Шведска), Милисав Алексић (Француска) и Младен Павловић (Швајцарска).

Председник Вучић подржао је акције Удружења и обећао још већу подршку државних органа унапређењу комуникације дијаспоре и матице, наведено је у саопштењу.

(Извор: РТС)

Check Also

Гујон о Олуји: Не смемо да заборавимо 1.881 убијеног Србина и 220.000 прогнаних

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је изјавио да …