srlaten

За три дана послато 100 тона помоћи

Извор: Курир

Прикупљање хуманитарне помоћи у Бечу за најугроженија подручја настрадала у поплавама широм Србије и Републике Српске не престаје. Хуманитарна координациона мрежа под називом „Заједно за Србију и Српску“ у главном граду Аустрије отворила је четири пункта за донирање помоћи, а за само три дана послато је више од 100 тона хуманитарне помоћи!

беч3

У просторијама клуба „Јединство“ око 300 наших земљака у рекордном року напунило је шлепер с храном и осталим потрепштинама. Колико су волонтери који су утоваривали робу били мотивисани, говори чињеница да је шлепер напуњен за мање од три сата! Они су чак одбили и паузу за ручак и наставили са радом док сва роба није била утоварена.

Екипа Курира обишла је још један бечки пункт. Просторије КСД „Бамби“ толико су биле крцате робом, да су донаторе који су стизали у поподневним часовима упућивали на друге пунктове.

„Све информације које добијамо из Црвеног крста Србије и кризних штабова РС говоре да тренутно из Аустрије долази највећа могућа помоћ“, каже за Курир Зоран Алексић, председник Савеза Срба у Аустрији.

Check Also

Откривен споменик посвећен свим генерацијама Срба у Канади

Српска заједница добила је споменик који је посвећен свим генерацијама Срба који су сачували наше …