srlaten

Захтеви за стамбено збрињавање повратника до 31. августа

Канцеларија за обнову и стамбено збрињавање Хрватске саопштила је да 31. августа истиче рок за подношење захтева за стамбено збрињавање повратника – бивших носиоца станарског права ван подручја посебне државне помоћи.

Стамбено се збрињавају лица, односно, повратници, избеглице, прогнаници, расељена лица – бивши носиоци станарског права у становима у друштвеном власништву, који се желе вратити и трајно живети у Хрватској, без обзира да ли се налазе ван или у земљи.

Услов за стамбено збрињавање је да лица немају у власништву или сувласништву другу усељиву породичну кућу или стан на подручју Хрватске или на подручју држава насталих распадом бивше СФРЈ или другим државама у којима бораве, или да на други начин нису стекли правни положај заштићеног корисника најма.

Стамбено збрињавање бивших носиоца станарског права обезбеђиваће се у градовима и општинама Хрватске где су та лица 1991. године имала пријављено пребивалиште, односно, користиле стан у друштвеном власништву.

Ако то није могуће, одговарајуће стамбено збрињавање биће обезбеђено на другим подручјима Хрватске у складу са расположивошћу усељивог стамбеног простора.

Из Канцеларије подсећају да је хрватска Влада донела 4. априла Одлуку о стамбеном збрињавању повратника – бивших носиоца станарског права изван подручја посебне државне помоћи која је ступила је на снагу 18. априла.

У складу са овом одлуком, рок за подношење захтева поновно је отворен од 18. априла до 31. августа.

За подношење захтева за стамбено збрињавање на подручјима посебне државне помоћи нема утврђеног крајњег рока.

Check Also

Гујон са студентима на прослави Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Студентском граду

Од раног јутра студенти из Београда обележили су Дан српског јединства, слободе и националне заставе. …