srlaten

Завршен седми Фестивал српског филма у Чикагу

У Чикагу је од 6. до 8. децембра 2019. године одржан седми Српски филмски фестивал, посвећен 20-то годишњици НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, под називом ,,Ка светлости без међа“.

Организатор фестивала је Славица Петровић, која је такође и власник/уредник локалног листа на српском језику ,,Огледало“. Фестивал је након приказивања кратког уводног филма ,,Ка светлости“, отворио Милош Биковић, продуцент и глумац првог приказаног филма ,,Балканска међа“. Гости фестивала били су Петар Ристовски – режисер филма ,,Краљ Петар Први“, Миодраг Радоњић – глумац и копродуцент филмова ,,Јужни ветар“ и ,,Балкамска међа“, Даница Ристовски – глумица и Теодора Ристовски – глумица, као и Милош Растовић, један од челних људи Српског националног савеза из Пенсилваније (најстарије српско удружење у САД) и режисер филма ,,Теслин народ“.

Овим поводом у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Чикагу, 7. децембра 2019. године, одржана је конференција за штампу, на којој су учествовали сви гости фестивала, а државни секретар МСП Р. Србије, Немања Стеванови, информисао је присутне о подстицајним мерама Владе Р. Србије за развој филмске индустрије.

Check Also

Гујон: Задовољство је било угостити наше сународнике из С. Македоније

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон угостио је данас …