srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Завршена обука из веб новинарства за новинаре и представнике удружења из региона

Осморо новинара и представника удружења из региона завршило је једномесечни курс веб новинарства који је организовало Удружење новинара Србије.

За разлику од претходних година када се пракса одвијала  у веб редакцијама београдских медија, полазници су ове године, због неповољне епидемиолошке ситуације, предавања и вежбе слушали онлајн.

Обуку су похађали извршна уредница интернет портала topportal.info и чланица УО СПКД „Просвјета“ из Мостара Вања Бјелица Чабрило, веб редактор новинске агенције СРНА Вања Богичевић, уредник сајта srbi.mk Мирослав Тричковић (Македонија), новинар српског недељника „Наша реч“ и уредник часописа „Нови темишварски весник“ Никола Лакић (Румунија), администратор странице Српске допунске школе у дијаспори Невена Ступар (Словенија), новинар „Репорт ТВ“ и портала Jugulajm.net и члан српског удружења Јединство и Пиро Насе (Албанија), сарадник удружења „Сарадња за будућност – Црна Гора-Србија-Републике Српска“ Ђорђије Кнежевић и новинар Радио Котора и члан удружења „Матица Боке“ Предраг Николић.

Курс је трајао од 30. јануару до 21. фебруара 2021. године.

Полазници су курс завршили у оквиру пројекта „Студијски боравак новинара српских медија из региона у Србији“, који Удружење новинара Србије седми пут организује уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Циљ пројекта је професионално усавршавање новинара и представника удружења из региона и повезивање са медијима у Србији.

УНС

Check Also

Изашла Мала новозаветна читанка под покровитељством Управе

Из штампе је изашла књига са одабраним причама из Светог писма и њиховим тумачењима професора …