srlaten

Зимска ОССИлација и стратешко планирање ОССИја 2017

Организација српских студената у иностранству (ОССИ), организовала је традиционалну ,,зимску ОССИлацију”. Поред свечаног дела, који је у петак 22. децембра 2017. године одржан у просторијама Матице српске у Новом Саду, ова зимска ОССИлација обухватила је и прво велико стратешко планирање организације које је одржано од 22. до 24. децембра такође у Новом Саду.

Свечани део протекао је у пријатној атмосфери, током које су представници организације сумирали претходну годину уз жељу да наредна година буде још успешнија. Присутнима се обратила проф. др Снежана Михић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, истакавши да је кључ повратах младих у Србију и њихово запошљавање при институцијама, компанијама и другим организацијама. Александар Љубомировић, председник ОССИја, истакао је важност  године на измаку за саму организацију и јубиларног двадесетог рођендана који је ОССИ прославио. Навео је да се од 2018. године од ОССИја могу очекивати још већи и успешнији подухвати. Бранислав Јовановић, координатор новосадског тима ОССИја, нагласио је да је повратак најтежи задатак који је ОССИ себи задао, али да се упорним радом и заједничким снагама може помоћи студентима при повратку у матицу.

Стратешко планирање организације одржано је у суботу и недељу 22. и 23. децембра у Новом Саду у просторијама Ректората Универзитета у Новом Саду и Скупштине АП Војводине. Током два дана, чланови организације имали су прилику да се боље упознају и кроз бројне панеле и дебате учествују у обнови и реформи организације, како у структурном тако и у општем смислу. Такође, стратешко планирање, било је идеална прилика да се новоизабрани чланови организације упознају са радом организације и активно допринесу њеном напретку.

Актуелни управни одбор организације је све предлоге и идеје сакупио и у наредном периоду ће напорно радити на стварању првог великог ,,стратешког плана” организације који ће свима послужити као звезда водиља у будућности. У стратешком плану је истакнуто да је 2018. година кључна за ОССИ, јер ће показати прве крупне кораке ка фундаменталним променама о којима су током два продуктивна дана чланови организације марљиво дебатовали.

(Извор: ОССИ)

Check Also

Срби из Пљеваља: Ово је велики дан за нас

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон заједно с владиком …