srЋирилицаlatLatinicaenEnglish

Зимска скупштина ОССИ-ја

Организација српских студената у иностранству одржала је зимско окупљање у свечаној сали Владине Канцеларије за дијаспору и Србе у региону. На скупштини на којој је присуствовало око тридесет чланова организације, представљен је нови Одбор и председник, раније изабрани на електронској седници.

Скупштина ОССИ-ја
У свечаној сали Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону присутне је поздравила директорка Канцеларије др Славка Драшковић. У свом обраћању је пожелела добродошлицу студентима, подсетила на дугогодишњу сарадњу са ОССИ-јем и пожелела новом руководству ОССИ-ја пуно среће у наредном периоду.

Председник ОССИ-ја Александар Јаковљевић је представио нови Одбор и организациону структуру на којој ће ОССИ функционисати. Представљени су и истратешки пројекти које ће ОССИ остварити у наредном периоду, између осталог креирање информатора о студирању у иностранству и помоћ средњошколцима при одласку на студије.

Александар Протић се осврнуо на активирање групе алумнија, АлумнОССА, Тијана Делић је представила Сектор за медије, Милош Суботић пројекат обележавања стогодишњице Првог светског рата, а Јована Јовановић се посебно осврнула на проширивање сарадње са студентским организацијама у Србији.

Скупштина ОССИ-ја

Након уводних излагања присутни су се укључили у дискусију чији је резултат листа од десет пројеката чија ће реализација бити приоритет у наредном периоду, наводе у ОССИ-ју.

Организација српски студентата у иностранству се захвалила Канцеларији за сарадњу са дијаспором и Србима у региону на подршци приликом организације зимске скупштине организације.

Check Also

Донација Србије Српској – помоћ у борби против вируса Covid19

извор: srbija.gov.rs Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, заједно са потпредседницом Владе и …