Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Letnji kampovi za decu iz regiona završeni posetom Vladi Srbije
28.08.2023   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Danas, 28. avgusta 2023.godine grupa srpskih mališana iz Rumunije, zajedno sa direktorom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, gospodinom Arno Gujonom, posetila je Vladu Republike Srbije i obišla salu za sednice, pres salu, salone u kojima se dočekaju strani zvaničnici, kao i prostoriju za čuvanje poklona.

 

Ovom posetom, deca su imala priliku da se upoznaju sa detaljnijim informacijama o istorijatu ove važne srpske institucije i njenom radu.

 

„Pošto  je naše letnje kampove za decu iz regiona finansirala Vlada Republike Srbije preko Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, želeli smo da ih okončamo baš u ovoj zgradi. Siguran sam da će ova poseta deci ostati urezana u sećanje i da ih je još više zbližila sa Srbijom – njihovom maticom“ izjavio je direktor USDSR Arno Gujon.

 

Omladinski letnji kampovi su tokom jula i avgusta meseca, pod pokriviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, okupili 800 dece iz Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, BiH i Rumunije. Cilj Uprave je da ova akcija postane tradicija kako bi svako srpsko dete rođeno u regionu imalo priliku da boravi u Srbiji i upozna se sa Beogradom.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj