Вест - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону

Title
Idi na sadržaj
Насловна   ›   Вести   ›   Вест
Састанак директора Управе и начелника општине Лопаре из Републике Српске
16.03.2023   
МАТИЦА   РЕГИОН   ДИРЕКТОР   

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, састао се данас у Министарству спољних послова Републике Србије са Радом Савићем начелником општине Лопаре из Републике Српске.

 

Начелник је информисао директора о успешности сарадње коју општина Лопаре остварује с дијаспором. С обзиром на чињеницу да је велики број предратног становништва ове општине у дијаспори, међу којима је велики број њих остварио значајне економске успехе у иностранству, руководство Лопара је уложило посебне напоре на пољу враћања међусобног поверења и привлачења малих и средњих инвестиционих пројеката из дијаспоре.

 

Савић је представио многе досадашње инвестиционе пројекте који су покренути са инвеститорима из расејања. Од воћњака, преко градског базена бесплатног за децу, до производње радијатора и чак делова за јахте.

 

Гујон није крио задовољство виђеним, нагласивши да постоји пуно поростора за сарадњу између Управе и локалне самоуправе са Мајевице. Он је након састанка саопштио да ће Управа подржати организацију једне од највећих манифестација дијаспоре у Републици Српској - "Дани дијаспоре у Лопарама" која се сваке године одржава у последњој седмици јула месеца. На позив руководства општине да на лето буде њихов специјални гост у Лопарама, Гујон је изразио жељу да већ кроз неколико месеци посети овај крај.  

 

Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону © Сва права задржана
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА
Управа за сарадњу с дијаспором
и Србима у региону
Nazad na sadržaj