Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Sastanak direktora Uprave i načelnika opštine Lopare iz Republike Srpske
16.03.2023   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, sastao se danas u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije sa Radom Savićem načelnikom opštine Lopare iz Republike Srpske.

 

Načelnik je informisao direktora o uspešnosti saradnje koju opština Lopare ostvaruje s dijasporom. S obzirom na činjenicu da je veliki broj predratnog stanovništva ove opštine u dijaspori, među kojima je veliki broj njih ostvario značajne ekonomske uspehe u inostranstvu, rukovodstvo Lopara je uložilo posebne napore na polju vraćanja međusobnog poverenja i privlačenja malih i srednjih investicionih projekata iz dijaspore.

 

Savić je predstavio mnoge dosadašnje investicione projekte koji su pokrenuti sa investitorima iz rasejanja. Od voćnjaka, preko gradskog bazena besplatnog za decu, do proizvodnje radijatora i čak delova za jahte.

 

Gujon nije krio zadovoljstvo viđenim, naglasivši da postoji puno porostora za saradnju između Uprave i lokalne samouprave sa Majevice. On je nakon sastanka saopštio da će Uprava podržati organizaciju jedne od najvećih manifestacija dijaspore u Republici Srpskoj - "Dani dijaspore u Loparama" koja se svake godine održava u poslednjoj sedmici jula meseca. Na poziv rukovodstva opštine da na leto bude njihov specijalni gost u Loparama, Gujon je izrazio želju da već kroz nekoliko meseci poseti ovaj kraj.  

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj