Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Susret Mitropolita Joanikija i Arno Gujona
19.11.2022   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primorski g. Joanikije razgovarao je jutros, 19. novembra u Beogradu, sa g. Arno Gujonom, direktorom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Kako je saopštio na svom Fesbuk nalogu g. Gujon, bio je to veoma prijatan susret tokom kojeg je sa Mitropolitom crnogorsko-primorskim g. Joanikijem razgovarao, između ostalog, o zajedničkim projektima.

 

“Iskoristili smo vikend i malo rasterećenje od brojnih obaveza da porazgovaramo o mnogim aktuelnim temama. Od situacije u Crnoj Gori i regionu do razgovora o srpskom jeziku i budućim projektima na kojima ćemo zajedno raditi”, objavio je na Fejsbuku direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije.

 

Arno Gujon, osnivač i dugogodišnji direktor francuske humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo”, koja nesebično od svog osnivanja (2005. godine) pomaže naš narod na Kosovu i Metohiji, na osnovu zasluga u svom humanitarnom radu, dobio je državljanstvo Srbije 2015. godine. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i odlikovanja, između ostalih: Orden Svetog Save prvog stepena „za delotvornu ljubav pokazanu svesrdnim i nesebičnim zalaganjem u prikupljanju i pružanju neophodne materijalne i finansijske pomoći za našu Svetu crkvu i stradalni narod na Kosovu i Metohiju, kao i za istrajno svedočenje istine o životu našeg naroda u ovoj srpskoj pokrajini” i Orden Svetog vladike Nikolaja, najviše odlikovanje Eparhije šabačke „zbog velike ljubavi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i humanitarnog rada”.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj