Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Prijem za delegaciju Uprave u Kragujevcu
03.02.2023   
MATICA   

Član Gradskog veća za kulturu Miljan Bjeletić i pomoćnik gradonačelnika za kulturu i informisanje Ana Petrović organizovali su prijem za delegaciju Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

 

Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima saradnje kragujevačkih udruženja koja se bave kulturnom delatnošću ali i prilici da se jave na konkurs koji je Uprava za saradnju sa dijasporom raspisala i namenjen je stvaraocima koji neguju srpski jezik i ćirilično pismo.

 

Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu pomaže kroz sufinansiranje udruženjima koja u svom delovanju brinu o očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma.

 

Sagovornici su se osvrnuli i na prethodni rad na otvaranju dopunskih škola u inostranstvu kako bi potomci naših građana koji žive van matice mogli da se upoznaju sa srpskom istorijom, jezikom. Prošle godine je osnovano 24 škole, a ove godine će fokus biti Severna i Južna Amerika. 

 

Predstavnici Uprave za saradnju sa dijasporom, podržali su Svetosavsku akademiju, u Knjaževsko srpskom teatru, u organizaciji Društva guslara „Karađorđe“ i koja je ove godine donatorsko humanitarnog karaktera a prihod sa manifestacije namenjen je deci sa Kosova i Metohije.

 

Izvor: Radio Televizija Kragujevac 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj