Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
U Štutgartu održana investiciono poslovna konferencija za dijasporu
07.02.2023   
DIJASPORA   

Privredna komora Srbije (PKS) kroz projekat "Povežimo se" i uz podršku Generalnog konzulata Srbije u Štutgartu, organizovala je 4. i 5. februara investiciono-poslovnu konferenciju na kojoj su predstavljeni konkretni projekti za ulaganje, kao i srpske banje. Konferenciji koja je okupila oko sto privrednika iz dijaspore u Nemačkoj prisustvovala je i delagacija  Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Do sada su uspešno organizovane, krajem prošle godine, dve investicione konferencije u Beču i Cirihu.

 

Prvog dana fokus je bio na segmentu razvoja poslovanja, posebno na mogućnostima za ulaganja u Srbiji i pronalaženju odgovarajuće niše poslovne saradnje između dijaspore i srpskih kompanija. Drugog dana fokus je bio na medicinskom turizmu, kao i podršci povratku dijaspore u Srbiju. Predstavljeno je šest naših banja.

 

Na konferenciju su predstavnici PKS promovisali konkretne investicione projekete i mogućnosti ulaganja u Srbiji.

 

Učesnicima skupa obratili su se i ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković, ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predstavnici  Generalnog konzulata u Štutgartu, međunarodnih organizacija i poslovnih asocijacija.  

 

Izvor: Privredna komora Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj