Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon u Vukovoj zadužbini: Sarađivaćemo u čuvanju jezika, pisma i književnosti
23.03.2023   
MATICA   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon posetio je danas Vukovu zadužbinu i razgovarao s čelnim ljudima ove ustanove Boškom Suvajdžićem, Slavkom Vejinovićem i Brankom Zlatkovićem. Sastanku je prisustvovao  i Živorad Andrejić iz ogranka Zadužbine u Ljubljani.

 

Sagovornici su se složili da Uprava i Zadužbina imaju zajednički cilj, negovanje srpskog jezika, ćiriličkog pisma i književnog stvaralaštva te da na tom polju mogu da sarađuju. Gujon je rekao da se nada lepoj saradnji u budućnosti jer su iznete zajedničke ideje.

 

„Spomenuli smo mogućnost da se u Zadužbini organizuju seminari za nastavnike srpskog jezika u regionu i dijaspori. Takođe, verujem da bi bilo lepo da deca iz regiona za koje ćemo organizovati letnje kampove, posete Vukovu zadužbinu“, istakao je Gujon.

 

Boško Suvajdžić je rekao da Vukova zadužbina ima važnu ulogu u kulturnoj diplomatiji jer ima svoje ogranke u inostranstvu.

 

„Radimo dosta na širenju srpske kulture, nauke i obrazovanja kroz kulturnu diplomatiju. Naša digitalna izložba 'Vuk i Nemci' zapažena je u nemačkim i austrijskim gradovima. Nadam se da ćemo u budućnosti moći da sarađujemo i s Upravom na nekim zajedničkim projektima“, izjavio je Suvajdžić.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj