Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Delegacija Uprave u poseti Vukovaru
23.05.2023   
REGION   

Predstavnici Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu prisustvovali su danas obeležavanju dana Zajedničkog veća opština u Dalju. 

 

Zajedničko veće opština je institucija koja je nastala nakon potpisivanja Erdutskog sporazuma kojim su obustavljeni ratni sukobi u Hrvatskoj, a koja svake godine datum potpisivanja ovog sporazuma obeležava kao svoj dan. Ovogodišnjoj svečanosti prisustvovao je veliki broj zvaničnika među kojima su bili potpredsednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, saborski zastupnici Jelena Jeckov i Boris Milošević, dožupan vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić, zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Kolar, izaslanik Vlade Republike Hrvatske Alen Tahir direktor Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i konzul Republike Srbije Ljudmila Ostojić.

 

U ime Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu koja već dugi niz godina podržava projekte ZVO-a, prisustovali su savetnik direktora za region Đorđe Aleksić i saradnik u Upravi Miroljub Nestorović. Oni su ovom prilikom obišli i kuću našeg naučnika Milutina Milankovića koja se nalazi u Dalju.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj