Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon: Dijaspora nije statistika o doznakama već stvarni ljudi o kojima Srbija brine 
18.11.2023   
DIJASPORA   DIREKTOR   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon govorio je u Beču na Smotri dečjih folklornih ansambala Austrije gde je poručio Srbima u ovoj zemlji da matica brine o njima i da ih ne svodi na statistiku o doznakama. 

 

„Dijasporu čine stvarne porodice, deca za koju želimo da se borimo kako bi ostala srpska i kako bismo ih sutra, ako odluče da se vrate, dočekali u modernoj Srbiji koja neguje svoje tradicionalne vrednosti”, rekao je Gujon.

 

On je dodao je vreme kad je Srbija uzimala od svoje dijaspore prošlo i da današnja Srbija otvara škole srpskog jezika, pomaže rad kulturno-umetničkih društava, organizuje kampove u Srbiji za decu iz dijaspore na kojima ona upoznaju zemlju svojih predaka. 

 

„Takav odnos prema dijaspori je moguć jer se Srbija ekonomski razvila, jer je vodi predsednik koji poštuje svoj narod gde god da živi, u Srbiji, regionu ili rasejanju”, poručio je Gujon.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj