Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Svetosavske svečanosti na Malti
29.01.2024   
DIJASPORA   ŠKOLE   

Po prvi put, Svetosavske svečanosti 27. i 28. januara, srpska zajednica je organizovala na Malti.

 

U subotu, 27. januara od 17 časova održana je priredba Srpske dopunske škole i KUD-a „Dukat“ u prepunoj svečanoj sali parohijske crkve u Gziri (Our Lady of Mount Carmel, Triq Manoel De Vilhena). Program su oplemenili učenici srpskih dopunskih škola, otvorenih od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kao i predškolici kroz svoje recitacije, članovi dečijeg hora i članovi KUD-a ,,Dukat'', kroz nastupe grupa više uzrasta.

 

U nedelju, 28. januara, održana je Sv. Liturgija od  9.30 časova u srpskoj crkvi u Birzebudži, rezanje slavskog kolača i dodela paketića deci u organizaciji Kola srpskih sestara i Crkvenog odbora malteške parohije SPC.

 

Istoga dana, u 19.00 časova, održana je i svečana donatorska večera u restoranu „Brasa“ na Tašbišu.

 

Svim događajima prisustvovali su Vladimir Koturović, samostalni savetnik u Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koji se pozdravnim govorom obratio prisutnima na Svetosavskoj priredbi kao i Boško Šukić, konzul u Kancelariji Ambasade Srbije na Malti.

 

Sa blagoslovom oca Riste, paroha  SPC na Malti, u organizaciji Svetosavskih svečanosti učestvovali su Kancelarija Ambasade Republike Srbije na Malti,

 

Malteško-srpska zajednica, Srpski obrazovno-kulturni centar ,,Sv. Jelena Anžujska'', Organizacija Srbi za Srbe, ogranak na Malti Kolo srpskih sestara – Malta, KUD "Dukat", Srpska dopunska škola "Sv. Jelena Anžujska".

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj