Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
"Dani Svetosavlja" u Parizu
29.01.2024   
DIJASPORA   

Delegacija Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu prisustvovala je obeležavanju manifestacije „Dani Svetosavlja“ u Parizu. Program je bio upriličen svečanom Svetosavskom akademijom, uz projekciju filma „Skazanje o Svetom Savi“, recitacijama i pesmama đaka svih dopunskih škola srpskog jezika u Francuskoj, umetnika iz Pariza, matice i rasejanja, prijemom u rezidenciji Republike Srbije u Parizu, kao i tradicionalnim Svetosavskim balom na Seni, dugim već dvadest godina.

 

Na dan obeležavanja školske slave Sveti Sava, služena je liturgija u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava koju je predvodio Episkop zapadnoevropski, gospodin Justin, zajedno sa sveštenstvom, uz prisustvo velikog broja vernika, ambasadorke Republike Srbije u Francuskoj gospođe Ane Hrustanović, ostalih visokih zvanica, kao i mališana, đaka srpskih dopunskih škola srpskog jezika, koji su ulepšali ovu svečanost recitacijama posvećenim prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj