Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Gujon: Nastavićemo sa podrškom Srbima u Mostaru
07.02.2024   
REGION   

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ugostio je danas u Ministarstvu spoljnih poslova predsednicu Srpskog prosvetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" iz Mostara, Sanju Bjelicu Šagovnović.

 

Sagovornici su razgovarali o situaciji i položaju srpske zajednice u Mostaru i Federaciji BiH sa posebnim akcentom na važne projekte u 2024. godini. Direktor Gujon je naglasio da će se nastaviti sa podrškom srpskoj zajednici u Mostaru kroz konkurse koje raspisuje Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. 

 

Pod okriljem mostarske "Prosvjete" i Eparhije zahumsko-hercegovačke funkcioniše srpska škola koju pohađaju srpska deca iz Mostara a zahvaljujući odličnoj saradnji sa maticom, đacima je pružena prilika da idu na ekskurzije i obrazovne kampove u Srbiji. Takođe, u Mostaru funkcionišu i srpski mediji koji izveštavaju o svim aktuelnostima i vestima važnim za Srbe u Federaciji BiH. 

 

U protekle tri godine, Uprava je za ove projekte izdvojila više od 3.500.000 dinara, a ukupno oko 8.000.000 dinara za projekte srpskih udruženja u Mostaru.  

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj