Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Priznanje Gujonu za jačanje sabornosti i jedinstva srpskog naroda
13.03.2024   
MATICA   REGION   DIREKTOR   

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, dobio je danas zlatnu Plaketu Saveza Srba iz regiona koju mu je uručio Miodrag Linta, predsednik ovog udurženja.

 

Linta je rekao da se priznanje Gujonu uručuje za iskazani doprinos jačanju sabornosti i jedinstva srpskog naroda, za posvećeni rad i brigu o našoj dijaspori i o Srbima o regionu i za podršku listu „Srpsko kolo“, koji se besplatno deli građanima Srbije, rodom i poreklom s područja 8 država regiona.

 

„Zadovoljstvo nam je što je na čelu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu čovek koji pokazuje posvećenost u želji da se unapredi položaj Srba u regionu i posebno pamtimo nekoliko njegovih akcija. Jedna od njih je kampanja za informisanje građana s područja BiH da im se pomogne u očuvanju i zaštiti njihove imovine kao i brojne posete regionu i konkretna pomoć našim ljudima koji žive u teškim okolnostima“, istakao je Linta.

 

Gujon se zahvalio na priznanju i rekao da je problemima Srba u regionu pristupio na isti način kao prethodno problemu Srba na Kosovu i Metohiji, punog srca i uz veliki trud.

 

„Pokrenuli smo mnogo projekata za pomoć Srbima u regionu i podržali mnoga udruženja. Drago mi je što su rezultati vidljivi a ovo priznanje daje mi motivaciju za dalji rad“, izjavio je Gujon.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj