Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Vučić posle razgovara sa Dodikom i Porfirijem: Biće održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske 5. i 6. maja
19.03.2024   
MATICA   REGION   

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije, biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

 

"Posle višesatnih razgovora koje smo predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja, u prisustvu Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, danas imali, donet je zajednički zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima Srbije bude održan veliki Vaskršnji sabor Republike Srbije i Republike Srpske. Na tom Saboru biće donete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine", istakao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. 

 

Prema njegovim rečima, nova Vlada Srbije i Vlada Srpske pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podneti na usvajanje Narodnim skupštinama Republike Srbije i Republike Srpske.

 

"Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi celokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve", rekao je Vučić i naveo da će o svim drugim detaljima javnost biti obaveštena u narednom periodu.  

 

Izvor: Tanjug 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj