Vest - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Vesti   ›   Vest
Predsednik Vučić razgovarao sa Srbima koji žive u Mostaru
16.04.2024   
MATICA   REGION   

Predsednici Republike Srbije Aleksandar Vučić i Republike Srpske Milorad Dodik održali su u Mostaru sastanak sa predstavnicima Srba iz Mostara i Hercegovine i obećali podršku za projekte koji se u ovom gradu zajednički dogovore, kao i udruženjima koja prate nacionalnu politiku Srbije i Republike Srpske.

 

''U razgovoru sa Srbima u Mostaru. Pažljivo slušam koje su njihove potrebe, želje i planovi u kojima bi Srbija mogla da im pomogne. Govorili smo i o konkretnim aktivnostima i projektima koji bi unapredili kvalitet života srpske zajednice u gradu na Neretvi, a posebno mladih ljudi koji žele da ostanu u Mostaru i u njemu grade budućnost za sebe i svoje porodice'', napisao je Vučić na svom profilu na Instagramu.

 

On im je poručio da uvek mogu da se oslone na Srbiju i Republiku Srpsku.

 

''Poručio sam im da uvek mogu da se oslone na Srbiju i Srpsku, kao i da ćemo u predstojećem periodu još više pažnje, sredstava, ljubavi i energije uložiti u napredak i razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi'', istakao je predsednik.

 

Na sastanku je obećana podrška budžetu Drvara, kao i opštini Nevesinje za obeležavanje manifestacije 150 godina od prve Nevesinjske puške, a Istočnom Mostaru za izgradnju putne infrastrukture.

 

"Govorili smo o problemima naše zajednice ovde i o potrebi većeg uključivanja u društveni i politički život, kao i okupljanja oko politika koje prate ono što Republika Srpska i Srbija u nacionalnom smislu rade. Takve partije i udruženja imaće podršku i Republike Srpske i Srbije. Razgovarali smo i o načelnicima opština u istočnoj Hercegovini koje imaju neke probleme i tražili smo modalitet da im se pomogne", rekao je Dodik novinarima. 

 

Na sastanku su bili prisutni premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara Staša Košarac, te ministri iz Vlade Srbije.

 

Prisustvovali su i zamenik predsednika Gradskog veća Mostara Velibor Milivojević, predsednik Koordinacije Srba u Mostaru Dušan Golo, predstavnici Kancelarije Vlade Republike Srpske u Mostaru, predstavnici opština Nevesinje, Istočni Mostar, Drvar, Ravno i Stolac, Gradskog odbora SPKD "Prosvjete" Mostar i mostarskih udruženja.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj