Video - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Mediji   ›   Galerija   ›   Video galerija   ›   Video
„Svesrpski dečji sabor“ od 26. do 29. maja u Beogradu
18.05.2022   
MATICA   


Festival dece i mladih iz regiona, dijaspore i Srbije „Svesrpski dečji sabor“ održaće se od 26. do 29. maja u Beogradu. Manifestaciju su danas na konferenciji za medije najavili Arno Gujon, direktoru Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, Ivan Karl, sekretar za kulturu Gradske uprave - Grada Beograda, Ivana Tabori Obradović, urednica manifestacije i Iva Jovanović, učenica OŠ „Starina Novak“.
Naša deca iz celog sveta doći će da bolje upoznaju zemlju svog porekla. Za njih se priprema bogat kulturno-umetnički program koji je osmislio Dečji kulturni centar Beograd. Gostoprimstvo u svojim domovima ukazaće im njihovi vršnjaci iz Beograda. Domaćini Sabora biće učenici OŠ „Starina Novak“. Na manifestaciji će učestvovati deca iz četiri zemlje regiona i dijaspore: članovi Nemačko-srpskog društva iz Frankfurta na Majni (Nemačka), učenici Teoretske gimnazije „Dositej Obradović“ iz Temišvara (Rumunija), članovi Vukovarskog pevačkog društva „Javorčići“ (Hrvatska) i AKUD KOLO – Ćirilandija iz Kopra (Slovenija).
Učesnici manifestacije nastupaće na svečanom koncertu u Dečjem kulturnom centru Beograd, u petak 27. maja, od 12 časova, koji će Arno Gujon. Nakon koncerta deca iz dijaspore imaće priliku da upoznaju Beograd i posete Palatu Srbija, Narodnu skupštinu Republike Srbije, Hram Svetog Save i Muzej Nikole Tesle. „Svesrpski dečji sabor' je tradicionalna manifestacija koju već četvrti put organizuje Gradska uprava grada Beograda - Dečji kulturni centar Beograd, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Podršku manifestaciji dala je i Turistička organizacija Beograda, koja je pripremila prigodne poklone za decu.    
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj