srlaten

Управа подржала Научни скуп: „Национални идентитет Срба у региону – вера, образовање, култура“

Научни скуп: „Национални идентитет Срба у региону – вера, образовање, култура“ подржан од стране Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону а реализован од стране  Центарa за истраживање религије и политике и Домa омладине Београда окупио је од 22. до 23. новембра иманентне личности из наведених области. У име директора Управе, свечани скуп поздравио је његов саветник за регион Ђорђе Алексић.
Учесници научног скупа: др Владимир Божовић, др Миодраг Линта, Проф. др Здравко Пено, Проф. др Синиша Пепић, др Зоран Ранковић, др Марко Николић, Вук Јовановић, Мирољуб Несторовић, Проф. др Илија Животић, др Владимир Коларић, мр Јован Влаовић
Намера стручног скупа јесте ојачање веза матичне државе и Срба у региону путем интервенисања и међуинституционалног деловања у виду сарадње и размене искустава које би допринеле развоју духовне и културне климе Срба у региону. Са друге стране, вера која заузима једно од најважнијих места у изградњи српског идентитета дубоко улазећи и у образовање и културу, градивне елементе целокупног српског етоса. Овим скупом организатор је желео да оптимализује и систематизује научно историјска сазнања, али и да се посебно осврне на садашње стање културе и образовања у Србији и региону.

Check Also

Гујон: У Републици Српској се осећам као код куће

У Републици Српској увек се осећам као код куће, а мислим и да се сваки …