srlaten

Одржани „Дани српске културе на Криту“

Mанифестација „Дани српске културе на Kриту“ одржана је од 16. до 20. августа у градовима на овом грчком острву. Манифестацију је организовало Српско удружење на Криту под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и уз подршку општина у Ираклиону, Ретимну, Хањи, Агиос Николаосу и Иерапетри.

Наступали су: КУД „Сава Јеремић“ из Ражња, маестро на фрули Владо Баралић, прва труба Гуче Данијела Веселиновић,  Никола Симоновић – фрула и Дајана Ђокић – први глас и фрула. Песмом, игром и музиком представили су нашу културу, како Крићанима тако и многобројним посетиоцима којих, у јеку туристичке сезоне на Криту, има у великом броју из свих крајева света.

Посетиоци су имали прилику да пробају храну из Србије – кајмак, ајвар, љутеницу, проју, гибаницу, али и српске посластице.

„Дани српске културе на Криту“ почели су у Ираклиону у присуству бројних званичника из локалне општине и периферије Крита, као и почасног конзула Србије на Криту Николаоса Пападантонакиса и представника Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владимира Котуровића и Ђорђа Алексића.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …