srlaten

Подела нових 30 сточних грла за српска повратничка домаћинста у Б. Петровцу

Пројекат економског оснаживања српских повратничких домаћинстава у Федерацији БиХ покренут прошле године од стране Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, у наредном периоду добиће свој наставак.

Прошле године је Управа заједно са Центром за подршку повратницима у Унско-санском кантону поделила 35 стеоних јуница породицама које се баве сточарством у Босанском Петровцу. Након што су се јунице отелиле, 30 нових породица из ове западнокрајишке општине добиће у наредном периоду по једно теле.

 

„Подела сточних грла добијених од стеоних јуница представља другу фазу самоодрживог пројекта за који смо прошле године издвојили више од 6 000 000 динара. У две фазе, помогли смо укупно 65 породица српских повратника у Босанску Крајину. Посебно ме радује то што је концепт самоодрживости, који дужи низ година примењујем у свом хуманитарном раду на Косову и Метохији, заживео и у повратничким среднима у Федерацији“, истиче директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон.

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону је током прошле године у Федерацији БиХ финансирала још два пројекта економског оснаживања српске заједнице у Босанском Грахову и Посавини. За потребе куповине пчеларске опреме и ситне пољопривредне механизације издвојено је додатних 3 000 000 динара чиме је помогнуто око 100 породичних газдинстава.

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …