srlaten

Српске организациjе из региона и диjаспоре подржале државну политику Србиjе и Србе на KиM

Представници Срба из региона и дијаспоре подржали су председника Србије Александра Вучића

Забринути због провокација и безбедносне нестабилности којима су изложени припадници српског народа на Косову и Метохији, као и због чињенице да привремене институције у Приштини чине све како би онемогућиле нормалан живот Србима на Косову и Метохији, српске организације из региона и дијаспоре донеле су заједничку изјаву где су изразили пуну подршку државној политици наше матичне државе Републике Србије и напорима које државно руководство на челу са председником Александром Вучићем чини да се очувају мир и стабилност у региону.

Овим чином послали су и подршку Србима на Косову и Метохији, молећи се да у овим суровим околностима издрже, да сачувају мир, своје породице и вековна огњишта – истакли су у заједничкој изјави представници организација српског народа из Црне Горе, Румуније, Мађарске, Словеније, Републике Хрватске, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Северне Македоније, Немачке, Италије и Француске.

Данас је више него икад потребно да покажемо јединство и подржимо борбу наше земље на челу са председником Вучићем за српски народ на Косову и Метохији! Поздрављамо и напоре које је Република Србија учинила и да се покрену активности у оквиру иницијативе Отворени Балкан. Посебно смо захвални нашој Србији на подршци у области економског оснаживања и очувања културе, историје и традиције српског народа где год он живео” – истакао је један од потписника изјаве, председник Савеза Срба из Словеније Владимир Кокановић.

Извор: Танјуг

Check Also

Гујон у Бања Луци: Настављамо кампању помоћи Србима из ФБиХ да сачувају своја имања

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону наставља кампању за пружање правне помоћи …